Location:

101 Embankment, Manchester

Project Size:

90,000 sq ft

Services:

Workplace Consultancy

Office Design

Office Fitout

Relocation

Furniture

People Engagement

Scroll down to see full gallery

Fostering a collaborative culture

Looking to maintain their position as the UK’s largest high street insurance broker, Swinton wanted a workplace that would help foster an improved cultural behaviour and a move towards a new Swinton.

Following consultation with colleagues from across all levels we partnered with them to create a dynamic and collaborative headquarters that supports employees to work at their best and enhance the customer experience.

Occupying six floors of the landmark Embankment 101, the modern space fuses both individual working areas, team breakout zones and a variety of settings and meeting spaces, encouraging new ways of working.

To inspire innovation, an iLab has been created, as well as a number of recreational rooms and a social space for employees to come together, designed to reflect a Victorian park with a café, picnic and games zone. A wellbeing and faith area also supports employees, a key consideration in the design.

Designed in an environmentally friendly way and achieving an ‘excellent’ sustainability rating by BREEAM (building research establishment environmental assessment method), the colourful and light space provides stunning 360 degree views across Greater Manchester.

Swinton’s headquarters reflects their values as a people centric business and is an environment to motivate employees. Adopting Activity Based Working, the space encourages a positive, inclusive and forward-thinking attitude, providing a place to shape the culture of the business and take them forward on their next trajectory in business. 

Read more about how you can support employee to work at their best with our new guide

Touch base or tell us about your next project

We'll get back to you directly on how we can help.

*
*
*