A heritage building for a fresh start

A heritage building for a fresh start

  • Eversheds Sutherland Eversheds Sutherland
  • Size

    20,000 sq ft

  • Services Involved

    Design & Build
    Furnishing
    Activity Based Working

Related content

All the while ticking all our client’s boxes and setting the standard for global success.

Creating a global benchmark

Eversheds is a multinational law firm and they serve everything from SMEs to worldwide corporations. In their clients’ words, they’re creative, committed and well-versed.


Eversheds’ Nottingham HQ was the company’s first renovation project in more than eight years and they were keen for it to set the precedent for their offices overseas. 

From their relocation to Water Court – a Victorian canal warehouse – they were after a workspace that encouraged collaboration and lay the foundation for exceptional employee and client experiences.

Kick-starting new ways of working

Kick-starting new ways of working

Consisting of lots of cellular blocks, their previous office space was pretty uninspiring and Eversheds wanted to move away from this and take a new, flexible direction.

To transform their soon-to-be space we supported new ways of working by designing and building a contemporary environment that incorporated a suite of activity-based work settings – like sit-stand desks, break-out spaces and quiet zones. The result? Empowered employees who could pick and choose where they wanted to work to get the best out of them.

Preserving the old while infusing the new

Although our designs were very much fresh and digitally-friendly we were keen to embrace the building’s traditional and historic elements – like its original Victorian pillars, so we took a collaborative approach from the outset.

Results so good they were shortlisted for an award

Results so good they were shortlisted for an award

The core benefits of our work were four-fold: we enabled cross-departmental working, boosted employee productivity, fostered an energised team spirit, and lured a new generation of talent in. 

In fact, the results were so successful Eversheds’ new space was shortlisted in the British Council for Offices (BCO) Awards, which recognises and benchmarks the quality, design and functionality of workplaces.

Related content

Download for free now