LABS Victoria House London – one of the UK’s most impressive new flexible workplaces

LABS Victoria House London – one of the UK’s most impressive new flexible workplaces

  • LABS LABS
  • Size

    150,000 sq ft

  • Services Involved

    Build
    Flexible Office Space

Related content

We partnered with LABS to deliver one of the largest and most impressive flexible workspaces to open in London. The new 150,000 sq ft office, spanning across four of the seven floors in the iconic Victoria House, is modern, flexible and fit for the future.

LABS’s most audacious venture yet

At the start of 2020, we were appointed to build LABS’s most audacious venture yet. A complicated design, requiring complex engineering. Working in partnership with LABS’ design team, we transformed the Grade-II listed building, Victoria House, into a state-of-the-art flexible workspace suitable for teams of all sizes. The iconic space is located in London’s Knowledge Quarter, just a two-minute walk from Holborn station.

 “We were delighted to be selected as LABS’ contracting partner on this project. To see that all our collaborative efforts and hard work has paid off is absolutely incredible.” – Phil Hannis, Managing Director of TSK Build Division

Creating an adaptable space

We began the first phase of the project for LABS in London in late January 2021, starting with a full CAT A & B refurbishment of the fourth and fifth floors (62,000 sq ft). In March, COVID-19 hit, which challenged LABS to re-evaluate what their members might need in the new climate. Flexibility was key, creating an open-plan space that could adapt and evolve to suit market demands and their members’ bespoke requirements.

Some enterprise clients had already bought spaces, so it was imperative we ensured these offices matched their layout requirements and were delivered on time, safely.

 

A delicate transformation of a Grade-II listed building

A delicate transformation of a Grade-II listed building

Transforming a Grade-II listed building is a complicated project, so it was critical that our processes were robust. Working with a precise design in an imprecise building meant we needed to be extremely particular about the materials and products we used, working in accordance with heritage requirements.

LABS’s incredible design team added a modern layer to the space, respectfully complimenting the historical landmark’s timeless architecture.

A work environment fit for the new future

A work environment fit for the new future

LABS’ high-quality flexible workplace in London is designed to foster collaboration, support wellbeing, feed productivity and encourage meaningful connections.

The impressive new space is fitted out with a rooftop terrace, hotel-inspired lobby, lounge space, multi-use meeting rooms and a wellness suite.

"With this project, we’ve studied and implemented modernised workspace solutions and pushed the boundaries to bring design, wellness and safety to the forefront.

The result is a delicate transformation of an iconic building that will define how people live and work."

Dotan Weiner, Chief Operating Officer of LABS

Want to know more?

If you’d like to know more about this project or have any questions about workplace in general, then get in touch with our team here.

Related content

Download for free now